maandag 14 oktober 2013

Thema griezelen

Vorige week werkten we rond 'griezelen'.  Toen we na de turnles in de klas kwamen, zat er een spook op de stoel van de juf!  Maya (de klaspop) wou ons laten schrikken!  Ze verstopte zich onder een laken!  
Maar, we hadden ook een goed idee!  We schilderden allemaal een spook en maakten Maya ook bang!  Dat vonden de kleuters fantastisch!  We verstopten ons allemaal achter ons zelf geschilderde spook en riepen heel hard BOE!  Wat was Maya geschrokken!


Op dinsdag maakten we samen met de kleuters van juf Magda en juf Régine lekkere pompoensoep!  Vorig schooljaar plantten de kleuters een pompoenpitje in de tuin van de school.  Deze pompoen was het resultaat!  De kleuters waren trots op hun pompoen!  
Enkele kleuters waren er van overtuigd dat zij de pompoen konden opheffen!  Enkele sfeerbeelden... Kijk vooral naar de gezichtjes!  ;-)Met 2 lukte het beter!  


Waldo mag de bouillonblokjes komen tellen.  En daarna begonnen we aan het echte werk!  Pompoen snijden, worteltjes snijden, ...  Wie niet kon helpen, mocht eerst een beetje spelen.  

En de soep was heerlijk!  

We knutselden griezellampjes voor op het schooletentje!  
 We dansen met spookjes


En op vrijdagnamiddag maken we het donker in de klas om te kijken naar het prachtige resultaat van al het harde werk!  


Ons spokenlied:

Woe woe woe woe woe.
Spoken zeggen boe.
Kleine spoken boe boe boe.
Grote spoken BOE!
Woe woe woe woe woe.
Spoken zeggen boe!

De 2 volgende weken werken we rond de herfst! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten